Bimesteren
Honning fra den Danske natur - direkte fra biavleren

Marcus ser til bierneHonningen kommer fra små bigårde rundt omkring på egnen hvor jeg bor, gerne i skoven, eller ved steder med interessant bevoksning. Der er nemlig smagsnuancer fra sted til sted, alt efter hvad der vokser i nærheden af bigården. Derfor blander jeg aldrig honning fra de forskellige bigårde, eller honning fra forårstrækket med honning fra senere træk - det ville være at snyde sig selv for smagsoplevelser. Ved at have flere bigårde, selv om det er mere besværligt, og knap så rationelt, så er der også en større chance for også at kunne tilbyde honning uden raps. Mindre raps i honningen, resulterer i en mere aromatisk og behagelig honning, uden den skarpe smag rapsen som oftest giver. Det kan godt være, at raps giver mere honning, men jeg vil også gerne kunne levere en honning uden raps.

Biavlen drives efter økologisk bæredygtige principper og der anvendes naturligvis ikke nogen form for pesticider, men udelukkende "den sikre strategi", som anbefalet af Danmarks Biavlerforening.

Honningen kommer aldrig over stadetemperatur (nogle kalder det fejlagtigt "koldrørt". Koldrørt honning kan sagtens have været opvarmet over stadetemperatur) og røres nænsomt - og så lidt som muligt - da jeg prøver at bevare så meget af honningens smag som muligt. Derfor kan honningen godt være en smule kornet. Honningen har har heller ikke på noget tidspunkt været varmebehandlet. Opvarmes honningen over stadetemperatur, så ødelægger man ikke blot honningens smag, men også næsten samtlige af dens oprindelige medicinske egenskaber. Min honning er ægte slow-food - modsætning til det grossisterne leverer.

 

Kommentarer modtages på ping@bimesteren.dk

Opdateret